«Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 06:59
«Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας»
Έχει έρθει η ώρα «τώρα» για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, δήλωσε την Πέμπτη από την Αβάνα ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τόμας Ντόναχιου.

«Για πολύ καιρό, η σχέση μεταξύ των εθνών μας καθορίστηκε από τις διαφορές μας. Είναι καιρός να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, και αυτή η στιγμή είναι "τώρα"», δήλωσε ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Τόμας Ντόναχιου ένας από τους πλέον ανώτατους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την Κούβα τα τελευταία χρόνια.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύει τρία εκατομμύρια επιχειρήσεις, πιστεύει ότι είναι καιρός «να αρθούν τα μακροχρόνια πολιτικά εμπόδια και να διαγραφούν οι διαφορές μας», είπε επίσης ο Ντόναχιου στο τέλος της τριήμερης επίσκεψης του στην Κούβα επικεφαλής μιας μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών των ΗΠΑ.

«Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη. Και πολλά να κάνουμε και στις δύο πλευρές», αποφάνθηκε ο επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα λόμπι των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 07:08