Νέο μακελειό στη Δαμασκό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 13:39
Νέο μακελειό στη Δαμασκό
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στην καρδιά της συριακής πρωτεύουσας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας, ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και 5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας πως ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια έδειξε πυροσβέστες να τρέχουν μέσα σε πυκνό καπνό μετά την έκρηξη στην πλατεία Μαρτζέχ. Δύο πτώματα φαίνονταν να κείτονται στο έδαφος.

Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν αμέσως σαφής. Στις εικόνες φαινόταν το πρώην κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών κοντά στον τόπο της έκρηξης σε έναν από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μια κάτοικος της Δαμασκού, η οποία ζει σε απόσταση 1,7 χλμ. από τον τόπο της έκρηξης, δήλωσε πως η έκρηξη έκανε τις πόρτες του σπιτιού του να τρίξουν.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 13:39