Νέο μήνυμα στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα της διοικητικής αυτοδιάθεσης των πιστών.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες (της Αμερικής) επαναλαμβάνουν την ισχυρή τους υποστήριξή στη θρησκευτική ελευθερία και στην ελευθερία των μελών θρησκευτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ορθόδοξης κοινότητας της Ουκρανίας, να διοικούν τη θρησκεία τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζητά τόσο από τους εκκλησιαστικούς όσο και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στο θέμα της αυτοκεφαλίας να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση», «ανεκτικότητα» και «κατανόηση» στις κινήσεις τους προκειμένου να διασφαλιστούν οι αξίες της ευημερίας και της ειρήνης.

«Υποστηρίζουμε την ικανότητα των Ουκρανών να λατρεύουν σύμφωνα με τις επιλογές τους και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σεβαστό από όλους. Η ανεκτικότητα, η αυτοσυγκράτηση και η κατανόηση είναι το κλειδί για να εξασφαλιστεί ότι τα άτομα με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορούν να ζουν και να ευημερούν μαζί με ειρήνη. Καλούμε τους εκκλησιαστικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους να προωθήσουν ενεργά αυτές τις αξίες σχετικά με την κίνηση προς την ίδρυση μιας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης