Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησής του είναι η δημιουργία ενός «νέου τύπου» κράτους ικανού να αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τις αδυναμίες των περασμένων χρόνων, προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου ΕΤΕΚ ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους που δεν θα αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη με τον παραμερισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό, ανέφερε, διότι για να έχει νόημα η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και της βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κλάδων που θα στηριχθούν.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι στόχος των μέτρων που εξήγγειλε τον περασμένο μήνα για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, είναι η μείωση του διοικητικού φόρτου αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις διαδικασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης