Πλοιάριο με περίπου 150 μετανάστες ανετράπη το πρωί της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν 170 μίλια βόρεια της νήσου των Χριστουγέννων, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκπρόσωπος της Αρχής για την Ασφάλεια της Θάλασσας στην Αυστραλία (AMSA) ανέφερε ότι, λίγο πριν από το ναυάγιο, η Ακτοφυλακή έλαβε ένα σήμα κινδύνου από το συγκεκριμένο σκάφος. «Στο έργο της διάσωσης συμμετέχουν δύο εμπορικά πλοία καθώς και δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Η περιοχή είναι γεμάτη ναυαγούς» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, τα συνεργεία διάσωσης έχουν περισυνελέξει 123 ναυαγούς, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λίστα με τους αγνοούμενους.

Δεύτερο ναυάγιο μέσα σε λίγες ημέρες

Την προηγούμενη εβδομάδα, πλοιάριο το οποίο μετέφερε πρόσφυγες βυθίστηκε στα ανοικτά του συγκεκριμένου νησιού, το οποίο αποτελεί τμήμα της αυστραλιανής επικράτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκτιμάται ότι εντός του σκάφους επέβαιναν περίπου 200 άνθρωποι, με τον επίσημο αριθμό των επιζώντων να φθάνει τους 100 και τα σωστικά συνεργεία να εντοπίζουν 17 πτώματα ναυαγών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων σταμάτησαν το Σάββατο. Το νησί των Χριστουγέννων βρίσκεται πολύ κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Αυστραλίας, αποτελώντας την ιδανική «γέφυρα» για μετανάστες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο με την ελπίδα να προωθηθούν στη συνέχεια σε αυστραλιανό έδαφος.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης