Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα στην 72η θλιβερή επέτειο της Nakba (καταστροφής) έχει την τιμή να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Al Nakba» της Rawan Damen. Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» είναι σε 4 μέρη και η προβολή (σύνδεσμος) θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Τα επεισόδια 2, 3, 4 θα παρουσιαστούν διαδοχικά τις επόμενες τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθούν με το 4ο και τελευταίο επεισόδιο την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, θα ήθελε να ευχαριστήσει τη σκηνοθέτη κα Rawan Damen, μια πολύχρονη φίλη που μας έδωσε την άδεια να παρουσιάσουμε το ντοκιμαντέρ της. Η αρχική ιδέα ήταν να διεξαχθεί μια ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ, ωστόσο λόγω της απροσδόκητης επίθεσης της πανδημίας COVID-19, η Πρεσβεία έπρεπε να τροποποιήσει ανάλογα τα σχέδιά της. «Επιπλέον, και επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση του λαού μου που υφίσταται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης Nakba από το 1948 ήρθαν οι τελευταίες εξαγγελίες του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης για περαιτέρω σχέδια προσάρτησης με τις ευλογίες της προκατειλημμένης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοια σχέδια, εάν εφαρμοστούν, θα προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα καταστρέψουν κάθε εναπομείνασα δυνατότητα εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί το Κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα προ του 1967 σύνορα. Θα ήθελα να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι οποιοσδήποτε καταπιέζει άλλους δεν μπορεί ποτέ να είναι ο ίδιος ελεύθερος ».

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη συνέντευξη του Πρέσβη της Παλαιστίνης ειδικά για τη «Nakba» στο zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης