Νέο "όχι" του Βατικανού στον Νταν Μπράουν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008, 10:01
Νέο "όχι" του Βατικανού στον Νταν Μπράουν

Το Βατικανό απαγόρευσε στην παραγωγή της ταινίας "Αngels and Demons", της διασκευής δηλαδή του βιβλίου του Νταν Μπράουν, να γυρίσει σκηνές μέσα σε αυτό αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εκκλησία της Ρώμης.

Το βιβλίο – που στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Ιlluminati" - θα είναι το δεύτερο του συγγραφέα, μετά τον "Κώδικα Ντα Βίντσι", που γίνεται ταινία. Αναφέρεται στο σχέδιο μιας ομάδας ανθρώπων, τους "Πεφωτισμένους", να εκλέξουν δικό τους Πάπα και να ανατινάξουν το Βατικανό.

Σημαντικά κομμάτια της πλοκής του βιβλίου διαδραματίζονται μέσα στο Βατικανό και σε δυο άλλες εκκλησίες της Ρώμης. Τη Σάντα Μαρία ντελ Πόπολο και τη Σάντα Μαρία ντε λα Βικτόρια.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπούν εκκλησίες σε στούντιο για να γυριστούν σε ταινία τα βλάσφημα βιβλία του", ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Επισκοπής της Ρώμης Βελάσιο ντε Παόλις.  

Τόνισε επίσης, πως δε χρειάζεται να διαβάσει καν το σενάριο για να προχωρήσει στην απαγόρευση, αφού όπως είπε ο Μπράουν, "έφερε τα πάνω κάτω στα Ευαγγέλια, για να δηλητηριάσει την πίστη". 

Τα γυρίσματα της ταινίας με τον Τομ Χανκς και πάλι στο ρόλο του Ρόμπερτ Λανγκτον και τον Ρον Χάουαρντ στη σκηνοθεσία, έχουν ήδη ξεκινήσει.  

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008, 10:01