Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 13:28
Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ιταλία
Η ανεργία στην Ιταλία άγγιξε τον Φεβρουάριο το ποσοστό-ρεκόρ του 13%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Istat.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της διεξαγωγής των επίσημων μετρήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 1977.

Οι άνεργοι στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση κατά 272.000 ανθρώπους σε ετήσια βάση.

Η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών συνεχίζει να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα: ανέρχεται σε 42,3% καταγράφοντας αύξηση κατά 3,6% σε ετήσια βάση. Συνολικά 678.000 ιταλοί νέοι μέχρι 24 ετών συνεχίζουν να αναζητούν εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι πρόκειται να παρουσιάσει την οριστική μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας. Στα κύρια σημεία της συμπεριλαμβάνεται η επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι τρία χρόνια συνολικής διάρκειας, όπως και η θέσπιση του επιδόματος ανεργίας και για τους έκτακτους υπαλλήλους.

Σε σημερινό της σχόλιο, η "La Repubblica" τονίζει όμως ότι για να οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα η όποια αλλαγή και μεταρρύθμιση της κυβέρνησης θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, ενώ χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση «δραματική» σε κοινωνικό επίπεδο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 13:53