Η Ιταλία ανακοίνωσε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 7.332 νέα κρούσματα Covid-19, σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ της σχετικά με την ημερήσια αύξηση καταχωρημένων περιπτώσεων μόλυνσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Ιταλία ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα “hotspot” της εξάπλωσης του Covid-19, με ένα εθνικού επιπέδου lockdown να είχε λάβει χώρα τον Μάρτιο καθώς τα νοσοκομεία ήταν στα πρόθυρα υπερχείλισης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επιτυχή καταστολή του ιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Παρά το υψηλό ρεκόρ των κρουσμάτων, το οποίο οφείλεται εν μέρει στα περισσότερα τεστ, η Ιταλία ανέφερε μόλις 43 θανάτους την Τετάρτη. Κατά το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ ημερήσιων καταγραφών κρουσμάτων μόλυνσης τον Μάρτιο, όταν η χώρα ανέφερε 6.554 περιπτώσεις, η Ιταλία ανακοίνωσε 796 θανάτους.

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον ξεπεράσει τις ΗΠΑ όσον αφορά τις νέες περιπτώσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, για πρώτη φορά από την άνοιξη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη αρχίζουν να επιβάλλουν νέους περιορισμούς προκειμένου να ελέγξουν την εξάπλωση του ιού, αλλά οι περισσότερες χώρες ελπίζουν να αποφύγουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η αύξηση των περιπτώσεων έρχεται επίσης πριν από τον χειμώνα της Ευρώπης, μια περίοδο κατά την οποία οι ειδικοί στη δημόσια υγεία φοβούνται ότι οι ψυχρότερες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον ιό να εξαπλωθεί εκτός ελέγχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης