Νέο ρεκόρ κρουσμάτων για την Ουγγαρία - Εξετάζονται ρωσικά και κινεζικά εμβόλια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 13:51
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων για την Ουγγαρία - Εξετάζονται ρωσικά και κινεζικά εμβόλια

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει ζητήσει από υγειονομικούς αξιωματούχους της χώρας να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για την COVID-19 που ανέπτυξαν η Ρωσία και η Κίνα για πιθανές μελλοντικές αγορές, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του Ορμπάν.

Η Ουγγαρία έχει επίσης δεσμευθεί να αγοράσει 6,5 εκατ. εμβόλια από την AstraZeneca με κόστος 13 δισ. φιορίνια (42,24 εκατ. δολάρια) βάσει μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής συμφωνίας, δήλωσε ο Γκεργκέλι Γκούλιας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 2.032 νέων κρουσμάτων COVID-19 την Πέμπτη (22/10), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μολύνσεων σε 52.212, με 1.305 θανάτους.

Ο Γκούλιας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέους περιορισμούς για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού και ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις φθινοπωρινές διακοπές.

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στο να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα σχολεία» δήλωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του Ορμπάν έχει επιδιώξει να αποφύγει αυστηρότερους περιορισμούς στην οικονομία μετά το εαρινό lockdown που οδήγησε την οικονομία σε βουτιά κατά 13,6% το δεύτερο τρίμηνο, τη χειρότερη συρρίκνωση στην Κεντρική Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 14:13