Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται -για άλλη μία φορά- η περιφέρεια της Ρώμης, καθώς ένα νέο σκάνδαλο υπεξαίρεσης ήρθε στο φως, δημιουργώντας τριγμούς στην πολιτική ζωή της Ιταλίας.

Ο Φράνκο Φιορίτο, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο του Λατίου- της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης- κατηγορείται για υπεξαίρεση σειράς δημοσίων κονδυλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Φιορίτο φέρεται να χρησιμοποίησε μέρος των δημοσίων χρηματοδοτήσεων προς τα κόμματα για να βοηθήσει τη διοργάνωση «ελαφρών πάρτι», να αγοράσει αυτοκίνητα, να καλύψει έξοδα περιφερειακών συμβούλων που έφθαναν και τα 100.000 ευρώ, να καλύψει διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και διακοπές στο εξωτερικό.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους. Πρόκειται για έναν ”καρκίνο” που πρέπει οπωσδήποτε να ξεριζωθεί» δήλωσε η πρόεδρος της περιφέρειας της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι, η οποία έθεσε τους περιφερειακούς συμβούλους ενώπιον ενός ξεκάθαρου διλήμματος: ή θα πρέπει να δεχθούν μείωση κατά 50% της κάλυψης των εξόδων τους, ή, σε περίπτωση άρνησής τους, θα προκηρυχθούν άμεσα πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο», χάρη στην υποστήριξη του Φιορίτο, μερικοί από τους περιφερειακούς συμβούλους του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» συνήθιζαν να αγοράζουν ακριβές γραβάτες, να πληρώνουν φωτογραφικά πορτρέτα και να οργανώνουν θεάματα με φίλους και συνεργάτες τους, με κονδύλια του ιταλικού Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης