Κλήση σε απολογία απέστειλε η εισαγγελία της Φλωρεντίας στον επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Γκουίντο Μπερτολάζο.

Ο Μπερτολάζο αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρηματισμό, αναφορικά με τις εργολαβίες για τις οικοδομικές δραστηριότητες στην περιοχή Λα Μανταλένα της Σαρδηνίας. Στην περιοχή εκείνη είχε αποφασιστεί αρχικά να διεξαχθεί η διάσκεψη των G8 τον περασμένο Ιούλιο, η οποία όμως εν τέλει έγινε στην Άκουιλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι ο Μπερτολάζο και οι συνεργάτες του χρηματίστηκαν και όταν είχαν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του «Φόρο Ιτάλικο», στη Ρώμη, όπου φιλοξενήθηκε το διεθνές πρωτάθλημα κολύμβησης τον Ιούλιο του 2009. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φλωρεντίας, προσφέρθηκαν κινητά, έπιπλα, αναθέσεις έργων συντήρησης σε ιδιωτικές κατοικίες, ως αντάλλαγμα για να περιορισθεί η ανάθεση των εργολαβιών της Σαρδηνίας μόνον σε συγκεκριμένες «φιλικές» επιχειρήσεις.

Μάλιστα, η ιταλική Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι ο Μπερτολάζο απόλαυσε και σεξουαλικές υπηρεσίες σε spa, το οποίο είχε άμεση σχέση με τον Ιταλό επιχειρηματία Ντιέγκο Ανέμονε, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί για χρηματισμό για την ίδια υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ο στενός συνεργάτης του Μπερτολάζο, Άντζελο Μπαλντούτσι, και δύο πολιτικοί μηχανικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπερτολάζο, τον οποίο ο Μπερλουσκόνι ήθελε να υπουργοποιήσει, απέστειλε την παραίτησή του στον Ιταλό πρωθυπουργό και ζήτησε «να μπορέσει να καταθέσει το γρηγορότερο, για να του δοθεί η ευκαιρία να δώσει όλες τις πρέπουσες εξηγήσεις».

Ο Μπερλουσκόνι, πάντως, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπερτολάζο, ενώ, όταν αναφέρθηκε το όνομα του Μπερτολάζο στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι υπουργοί χειροκρότησαν θερμά για να εκφράσουν έτσι τη συμπαράστασή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης