Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα ταξιδέψει σήμερα, Μ. Σάββατο, στην Κούβα όπου και θα παραμείνει για αρκετές ημέρες προκειμένου να υποβληθεί σε νέο κύκλο ραδιοθεραπείας. Την είδηση είχε ανακοινώσει ο ίδιος μια ημέρα νωρίτερα στη διάρκεια ομιλίας του από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα, Καράκας.

«Αύριο (σήμερα) θα πάω και πάλι στην Αβάνα για να συνεχίσω τη θεραπεία. Η χημειοθεραπεία πηγαίνει καλά», τόνισε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ήταν να μεταβεί στην πόλη, Καρταγκένα, της Κολομβίας προκειμένου να δώσει το παρόν στην 6η Σύνοδο της Αμερικής (SOA), ωστόσο κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν αν τελικά θα πρέπει να πάει. Τα χέρια που σηκώθηκαν ήταν ελάχιστα και έτσι ο Hugo Chavez αποφάσισε να ακολουθήσει τη λαϊκή βούληση.

«Ζήτω η Βενεζουέλα», φώναξε και στη συνέχεια χόρεψε με την κόρη του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε επιστρέψει στην πρωτεύουσα, Καράκας, αργά το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, ύστερα από την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου ραδιοθεραπείας στην Αβάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερα στοιχεία για τον καρκίνο ο οποίος είχε διαγνωστεί τον Ιούνιο του 2011. Ο Hugo Chavez εγχειρίστηκε την 26η Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Κούβας για την αφαίρεση ενός δεύτερου καρκινικού όγκου στην πυελική περιοχή, στο ίδιο μέρος του σώματός του από όπου είχε αφαιρεθεί ο πρώτος όγκος τον Ιούνιο του 2011 στο νησί της Καραϊβικής.

Διαβάστε επίσης:
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, 00:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης