Ένα νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους, που εκτοξεύθηκαν με διαφορά 30 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, να πλήττουν το ουκρανικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, την 8η Ιανουαρίου, έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times.

Το νέο αυτό βίντεο εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για ποιο λόγο ο αναμεταδότης του αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί. Πλέον προκύπτει ότι ο πρώτος πύραυλος εξουδετέρωσε τον αναμεταδότη, προτού ακολουθήσει ο δεύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μια ιρανική στρατιωτική βάση του Ιράν, σε απόσταση 12 χλμ από το αεροπλάνο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Κανένας πύραυλος δεν προκάλεσε αμέσως την πτώση του αεροσκάφους και στο βίντεο διακρίνεται το αεροπλάνο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και να στροβιλίζεται προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, γράφουν οι New York Times.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, οι Φρουροί της Επανάστασης έθεσαν υπό κράτηση τον άνθρωπο που φέρεται να ανήρτησε στο διαδίκτυο το πρώτο βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας προδίδοντας την κατάρριψη του αεροσκάφους από ιρανικά πυρά. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπλήρωνε το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης