Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει εκπρόσωπό της στη Μέση Ανατολή και στη Γαλλία, για να συζητήσει για την κρίση στη Συρία, σε μια νέα προσπάθεια να βοηθήσει στον τερματισμό της βίας στη χώρα, που έχει προκαλέσει τριβές στις σχέσεις του Πεκίνου με τις δυτικές και τις αραβικές δυνάμεις.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ζανγκ Μινγκ, θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία στις 10 με 14 Μαρτίου και στη συνέχεια τη Γαλλία στις 14 με 16 Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Λιου Γουεϊμίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ζανγκ θα ανταλλάξει απόψεις για την κρίση στη Συρία με τους υπευθύνους στον Αραβικό Σύνδεσμο και με άλλες χώρες, ώστε να πιέσει για μια δίκαιη και κατάλληλη επίλυση, και στη συνέχεια θα έχει διαβουλεύσεις στη Γαλλία» είπε ο Λιου.

«Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην ανακοίνωση της Κίνας που εκδόθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την οποία το Πεκίνο προειδοποίησε τις άλλες δυνάμεις να μη χρησιμοποιήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία ως πρόσχημα για να “παρέμβουν” στη χώρα» πρόσθεσε ο Λιου και έκανε έκκληση για ενότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε..

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, χαιρέτισε την επερχόμενη επίσκεψη στη Δαμασκό του πρώην επικεφαλής του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, απεσταλμένου του Ο.Η.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης