Νέος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν στις 21 Απριλίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 15:38
Νέος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν στις 21 Απριλίου
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε πως οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, που διεξάγονται ανάμεσα στο Ιράν και τις χώρες της ομάδας 5+1, θα επαναληφθούν στις 21 Απριλίου, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν και οι χώρες της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) κατέληξαν αυτόν τον μήνα σε μια προκαταρκτική συμφωνία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και έχουν στόχο να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου.

«Ο Ζαρίφ δήλωσε πως ο επόμενος γύρος των πυρηνικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη σε επίπεδο αντιπροσώπων και εμπειρογνωμόνων» μετέδωσε το Tasnim.

Παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, παραμένουν αρκετές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το πόσο γρήγορα θα αρθούν οι κυρώσεις και αν το Ιράν θα μπορεί βάσει της τελικής συμφωνίας να χρησιμοποιεί συσκευές φυγοκέντρησης προηγμένης τεχνολογίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 15:38