Νέος γύρος συνομιλιών για τη Συρία στις 12-13 Ιουνίου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017, 20:54
Νέος γύρος συνομιλιών για τη Συρία στις 12-13 Ιουνίου
Νέος γύρος συνομιλιών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ειρήνη στη Συρία, υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, αναμένεται να διεξαχθεί την 12η και 13η Ιουνίου στην Αστάνα του Καζακστάν, γνωστοποίησε το Σάββατο η ρωσική διπλωματία.

«Μια νέα συνάντηση στην Αστάνα έχει προγραμματιστεί για την 12η και 13η Ιουνίου» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με τον Γκατίλοφ, οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί στους εκπροσώπους των Σύρων ανταρτών.
«Η Δαμασκός έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει σε μια νέα συνάντηση στην Αστάνα την 12η και 13η αυτού του μήνα» επιβεβαίωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στη Μόσχα Ριγιάντ Χαντάτ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Την ίδια ώρα, δύο πηγές από τη συριακή αντιπολίτευση επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν προς το παρόν λάβει πρόσκληση.

Επιπλέον, το Καζακστάν, χώρα που θα φιλοξενήσει τις συζητήσεις, έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί «ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει» πως ορίστηκε μια νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή συνομιλιών.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων, που έγιναν τον Μάιο, η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και η Τουρκία, που υποστηρίζει τους εξεγερμένους, ενέκριναν το ρωσικό σχέδιο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας με στόχο την εφαρμογή μιας διαρκούς εκεχειρίας σε πολλές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017, 20:54