Τουλάχιστον 13 μέλη μιας οργάνωσης, η οποία φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα, έχασαν τη ζωή τους τη Μ. Πέμπτη στη διάρκεια επιχειρήσεων του κυβερνητικού στρατού στο νότιο τμήμα της Υεμένης, σύμφωνα με αξιωματούχους και πηγές που πρόσκεινται στις φυλές.

Πολίτες και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τρεις βομβαρδισμοί από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας σημειώθηκαν σε περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές της παράταξης, Άνσαρ αλ Σαρία, («Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου»), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι εξ αυτών στην πόλη Λόντερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας από τους βομβαρδισμούς είχε στόχο ένα άρμα μάχης του στρατού το οποίο είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές τη Δευτέρα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Πέντε ακόμα μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά σε ένα ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της ίδιας πόλης, το οποίο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από τους ισλαμιστές.

Το κενό εξουσίας που προκάλεσε η αποχώρηση του πρώην προέδρου της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, παραμένει δυσαναπλήρωτο, με μέλη φυλών να επιχειρούν να ενισχύσουν τη θέση τους στη πολιτική ζωή της πιο φτωχής χώρας του Αραβικού Κόσμου. Οι συγκρούσεις με τον κυβερνητικό στρατό βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης