Ο υπουργός Βιομηχανίας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος πρωθυπουργός του Πακιστάν, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Makhdoom Shahabuddin θα αντικαταστήσει τον Yusuf Raza Gilani, ο οποίος κρίθηκε ακατάλληλος για το συγκεκριμένο αξίωμα από το Ανώτατο Δικαστήριο της ασιατικής χώρας. Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικαστεί για ασέβεια προς τις δικαστικές Αρχές όταν αρνήθηκε να ζητήσει από την Ελβετία να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο ερευνών για οικονομικές δοσοληψίες του προέδρου της χώρας, Asif Ali Zardari, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διαφθορά.

O Makhdoom Shahabuddin προέρχεται από «πολιτική» οικογένεια και θεωρείται ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του «Πακιστανικού Κόμματος του Λαού» (PPP), το οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην εξουσία. Παράλληλα, ήταν συνεργάτης της πρώην πρωθυπουργού, Benazir Bhutto, τη δεκαετία του ’90. Έτερος υποψήφιος για το συγκεκριμένο αξίωμα είναι και ο υπουργός Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, Chaudhry Ahmad Mukhtar, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, την Παρασκευή, το οποίο αριθμεί συνολικά 342 μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση ο τελικός υποψήφιος, τον οποίο μπορεί να προτείνει και ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, θα πρέπει να συγκεντρώσει 212 «ναι». Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τον Asif Ali Zardari ως προς το προτεινόμενο πρόσωπο, τότε η πρόταση θα γίνει δεκτή καθώς το PPP και οι πολιτικοί του σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία (212 βουλευτές).

Οι διαβουλεύσεις στο κυβερνών κόμμα ήταν έντονες εδώ και δύο ημέρες, με τις αντεγκλήσεις μεταξύ των στελεχών της πολιτικής παράταξης να είναι συνεχείς καθώς η πλειοψηφία φαίνεται να τάσσεται προς έναν υποψήφιο, ο οποίος θα σκληρύνει τη στάση της χώρας προς τις Η.Π.Α..

Οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη παραμένουν τεταμένες, παρόλο που το Ισλαμαμπάντ «άναψε» το πράσινο φως για την επανέναρξη των πτήσεων μη επανδρωμένων αμερικανικών σκαφών (UAV) στην περιοχή των φυλών (π.χ. επαρχία του Βόρειου Ουαζιριστάν). Το «φλέγον» ζήτημα του ανοίγματος των γραμμών ανεφοδιασμού των νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν μέσω του πακιστανικού εδάφους παραμένει ανοικτό, με την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας να ζητά την καταβολή υψηλότερων διοδίων προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ακατάλληλος για το πρωθυπουργικό αξίωμα ο Γκιλάνι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, 14:25
Νεκροί μαχητές της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, 03:48
«Σταθερή η πρόοδος στις σχέσεις με το Πακιστάν», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 01:06
Συμβολική τιμωρία για τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 08:42

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης