Νέος πρωθυπουργός της Σενεγάλης ο Μοχάμεντ Ντιόν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 04:36
Νέος πρωθυπουργός της Σενεγάλης ο Μοχάμεντ Ντιόν
Ο 54χρονος Μοχάμεντ Ντιόν, μηχανικός εφαρμοσμένης οικονομικής, ο οποίος έχει προϋπηρεσία στον ΟΗΕ, διορίστηκε τη Δευτέρα νέος πρωθυπουργός της Σενεγάλης.

Ο Ντιόν, στενός συνεργάτης του προέδρου Μακί Σαλ, παρουσίασε τα 39 μέλη της κυβέρνησής του η οποία έλαβε εντολή να «αρχίσει δουλειά», σύμφωνα με τα δύο διατάγματα διορισμού που εξέδωσε η προεδρία.

Ο Μοχάμεντ Μπουν Αμπντάλα Ντιόν όπως είναι το πλήρες όνομά του διαδέχεται την Αμινάτα Τουρέ, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός επί 10 μήνες. Η Τουρέ αποπέμφθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ήττα της στο Ντακάρ στις τοπικές εκλογές της 29ης Ιουνίου.

Ο Ντιόν ήταν από το Μάρτιο σύμβουλος με βαθμό υπουργού στην προεδρία, αρμόδιος για την παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξη, στόχος του οποίου είναι η χώρα να γίνει αναδυόμενη οικονομία με χρονικό ορίζοντα το 2035. Τον Φεβρουάριο στο Παρίσι, το Ντακάρ είχε λάβει διεθνείς οικονομικές δεσμεύσεις ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 04:36