Την υφυπουργό Εξωτερικών Μελάνια Γκαμπριέλα Τσοτ πρότειναν οι Ρουμάνοι Σοσιαλδημοκράτες για να εκπροσωπήσει τη χώρα τους στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ νωρίτερα επέλεξαν τον ευρωβουλευτή Νταν Νίκα, ανέφεραν πηγές του κόμματος στο τηλεοπτικό δίκτυο Digi24.

«Το κυβερνών κόμμα όρισε δύο υποψηφίους για την θέση του επιτρόπου Μεταφορών, αφού διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι οι Βρυξέλλες ήθελαν από το Βουκουρέστι να προτείνει έναν άνδρα και μια γυναίκα» μετέδωσε το Digi24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως πρώτη επιλογή της πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Βιορίτσα Νταντσίλα, για το πόστο του επιτρόπου Μεταφορών ήταν η Ροβάνα Πλουμπ.

Η εν λόγω υποψηφιότητα όμως απορρίφθηκε Δευτέρα, όπως και αυτή του υποψηφίου της Ουγγαρίας. Πληροφορίες επισημαίνουν πως η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάνθηκε πως οι δύο αυτές υποψηφιότητες «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετάσχουν στη νέα Κομισιόν καθώς έχουν προσωπικά συμφέροντα που συγκρούονται με αυτά που πρέπει να υπερασπιστούν προς όφελος της Ε.Ε.».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης