Διεθνείς οργανισμοί, επιθεωρητές και αξιωματούχοι των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times».

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα ανέφερε ότι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών αναζητούν στοιχεία για την ύπαρξη δύο ιρανικών πυρηνικών σταθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης προσθέτει ότι οι επιθεωρητές είχαν λάβει σχετικές προειδοποιήσεις, όταν, σε συνέντευξή του στο Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούσε να ξεκινήσει η κατασκευή δύο νέων σταθμών εμπλουτισμού ουρανίου μετά από την ιρανική Πρωτοχρονιά στις 21 Μαρτίου.

Δημοσίευμα των New York Times έρχεται στο φως λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της G8 στον Καναδά, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναμένεται να συζητήσουν το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης