Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Νεπάλ απαίτησαν σήμερα από την κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να τιμωρήσει τους αξιωματούχους του διεθνούς αεροδρομίου του Κατμαντού που φέρονται να βίασαν και να λήστεψαν μια γυναίκα.

Οι διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη οκτώ ημέρες, πραγματοποιούνται την ώρα που στη γειτονική Ινδία απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον πέντε ανδρών για τον βιασμό και τον θάνατο μιας 23χρονης φοιτήτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι του διεθνούς αεροδρομίου του Κατμαντού φέρονται να λήστεψαν στις 21 Νοεμβρίου τη γυναίκα, ενώ ένας αστυνομικός φέρεται να την βίασε. Σύμφωνα με τον πατέρα της, η γυναίκα είναι τώρα έγκυος.

Οι δύο αξιωματούχοι του αεροδρομίου αλλά και ο αστυνομικός έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά.

Όμως οι διαδηλωτές, που προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα, ζητούν από την κυβέρνηση του Νεπάλ να δράσει πιο άμεσα ώστε να δημιουργήσει προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπαμπουράμ Μπαταράι είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι «ντρέπομαι βαθιά» από το συμβάν και είχε προσθέσει ότι έχει διατάξει έρευνα.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης