Νεπάλ: Τα πτώματα 100 πεζοπόρων βρέθηκαν καταπλακωμένα από χιονοστιβάδα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 11:22
Νεπάλ: Τα πτώματα 100 πεζοπόρων βρέθηκαν καταπλακωμένα από χιονοστιβάδα
Τα πτώματα περίπου 100 πεζοπόρων που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε έπειτα από τον πρόσφατο σεισμό εντόπισε η αστυνομία του Νεπάλ σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή.

Παράλληλα, η αστυνομία σκάβει μέσα στο χιόνι και τον πάγο σε μια προσπάθεια εντοπισμού δεκάδων άλλων αγνοουμένων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο χωριό Λάνγκστανγκ, 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές σε δυτικούς πεζοπόρους μονοπάτι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ολόκληρο το χωριό, το οποίο διαθέτει 55 ξενώνες για τους πεζοπόρους, καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

«Οι τοπικοί εθελοντές και το προσωπικό της αστυνομίας σκάβουν με φτυάρια σε βάθος σχεδόν δύο μέτρων μέσα στο χιόνι αναζητώντας περισσότερα θύματα» δήλωσε ο Γκαουτάμ Ριμάλ, ένας αξιωματούχος της περιοχής.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και τουλάχιστον επτά ξένοι, αλλά από αυτούς μόνο οι δύο έχουν αναγνωριστεί, είπε ο ίδιος.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο Λάνγκστανγκ όταν το χωριό επλήγη από τη χιονοστιβάδα, αλλά άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 120 περισσότεροι άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο σεισμός της 25ης Απριλίου στοίχισε τη ζωή σε 7.276 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από 14.300, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Νεπάλ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οκτώ εκατομμύρια από τους 28 εκατ. κατοίκους του Νεπάλ επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θα έχουν ανάγκη από σκηνές, νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τους επόμενους τρεις μήνες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 11:27