Νέες θεωρίες για τα συστήματα εντοπισμού του αγνοούμενου Boeing

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 11:25
Νέες θεωρίες για τα συστήματα εντοπισμού του αγνοούμενου Boeing
Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με το εξαφανισμένο από το περασμένο Σάββατο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το ABC, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους τα έκλεισε επίτηδες κάποιος μέσα από το cockpit.

Οι ειδικοί οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα επειδή έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα δύο συστήματα δεδομένων του αεροσκάφους, το data reporting σύστημα καθώς και το transponder - που δίνει στίγμα στα ραντάρ εδάφους - έκλεισαν σε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Συγκεκριμένα, οι Aμερικανοί ανακάλυψαν ότι μεταξύ των δύο φάσεων που τα συστήματα βγήκαν εκτός λειτουργίας μεσολάβησαν 14 λεπτά. Αυτό από μόνο του οδήγησε τους ειδικούς να απομακρυνθούν από το ενδεχόμενο να έγινε κάποια βλάβη και να εικάζουν τώρα ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επίσης εκτιμά ότι το αεροπλάνο μπορεί να κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό. «Έχουμε μία ένδειξη ότι το αεροπλάνο έχει πέσει στον Ινδικό Ωκεανό», φέρεται να είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος επανήλθε στη θεωρία ότι το αεροσκάφος πετούσε για περίπου τέσσερις ή πέντε ώρες από τη στιγμή που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ABC το αμερικανικό καταδρομικό "Uss Kidd" βρίσκεται εν πλω ώστε να ερευνήσει την συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία αναμένεται να φτάσει τις επόμενες 24 ώρες.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 11:58