Σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (12/09) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα «να σταματήσει τις προκλήσεις». Όπως είπε η Ελλάδα έχει «φαγούρα» και απείλησε λέγοντας: «Αν και λέμε ότι τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα όπως και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Αθήνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας την αναφορά του στην Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε τα εξής: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή αλλά η εχθρότητα της είναι τεράστια. Να το έχετε και αυτό στο νου σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης