Το τραγικό περιστατικό που έκανε ταχύτατα το γύρο του κόσμου το 2012, φαίνεται πως λαμβάνει διαφορετική τροπή, κατόπιν δημοσίευσης βίντεο, που αποδεικνύουν αναμφίβολα πως τον πρώτο λόγο στη διαμάχη, που κατέληξε σε μακελειό, τον είχαν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Εκείνη τη «μαύρη» μέρα για την τοπική κοινωνία της Μαρικάνα, 30 από τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας και την άρνηση των εργοδοτών τους να τους καταβάλλουν τα χρηματικά ποσά τα οποία δικαιούνταν, έπεσαν νεκροί κάτω από τα ανεξέλεγκτα, χωρίς συγκεκριμένο στόχο, πυρά των αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί, είχαν τότε δηλώσει πως το δυστύχημα συνέβη για λόγους αυτοάμυνας, και εξαιτίας απουσίας επαρκών στοιχείων, έγιναν πιστευτοί. Ωστόσο χθες παραδόθηκε στα χέρια του τοπικού εισαγγελέα το βίντεο, το οποίο αποδεικνύει την απόλυτη ενοχή του αστυνομικού σώματος που παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές των ανθρακωρύχων στη Μαρικάνα. O δημιουργός του βίντεο που μιλάει περί τέταρτης οπτικής γωνίας, η οποία βλέπει τα γεγονότα από την πραγματική τους σκοπιά, ονομάζεται Rehad Desai και αποκαλεί το βίντεο «καταδικαστικό».

Πηγή: sky news
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης