Στο βιβλίο με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν θα πρέπει να λέει ότι …» που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι δημοσιογράφοι Fabrice Lhomme και Gérard Davet αποκαλύπτουν εκμυστηρεύσεις του Φρανσουά Ολάντ που έχουν συλλέξει από το 2012 για το Ισλάμ, το πέπλο, την ιθαγένεια, τον Φρανσουά Φιγιόν, τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, τη Ζουλί Γκαγιέ, τον Νικολά Σαρκοζί ακόμη και για την ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

Αποσπάσματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν στη Γαλλία «όντως πολλές αφίξεις μεταναστών» αναφέρει σε αυτό το βιβλίο των 600 σελίδων και παραδέχεται ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα με το Ισλάμ». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισλάμ ζητεί αναγνωρίσεις. Δεν είναι ότι το Ισλάμ θέτει απλώς ένα πρόβλημα αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι μια θρησκεία επικίνδυνη από μόνη της, επειδή στοχεύει να εδραιωθεί ως θρησκεία στη Δημοκρατία» εκμυστηρεύτηκε κάποια στιγμή ο επικεφαλής της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται στο βιβλίο.

Ο κ. Ολάντ φέρεται να ανέφερε επίσης ότι «η καλυμμένη γυναίκα του σήμερα θα είναι η Marianne (εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, μια αλληγορία της ελευθερίας και της λογικής και μια απεικόνιση της θεάς της Ελευθερίας) αύριο. Διότι, με κάποιο τρόπο, εάν καταφέρουμε να της προσφέρουμε τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην εξέλιξή της, θα απελευθερωθεί από τη μπούρκα της και θα γίνει Γαλλίδα, παραμένοντας μια θρήσκα γυναίκα εάν το θέλει, αλλά ικανή να μεταφέρει το ιδεώδες αυτό στη Δημοκρατίας μας».

Στο βιβλίο, ένα μεγάλο μέρος δίδεται σε ζητήματα στέρησης της ιθαγένειας. Και ο Φρανσουά Ολάντ σε μεγάλο βαθμό ασχολείται με το θέμα της «εθνικής παρακμής» όπως επισημαίνει προτείνοντας με «λύπη» του «να συμπεριληφθεί η στέρηση της ιθαγένειας στο Σύνταγμα για τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος Πρόεδρος επικρίνει σφόδρα τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί για την «αγένειά του, τον κυνισμό του, την κακία και τη φιλαργυρία του». Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που και ο ίδιος περιβάλλεται πάντα από τους ανθρώπους του χρήματος, αναφέρεται σχετικώς στο βιβλίο.

«Εγώ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ποτέ δεν έχω κατηγορηθεί για κάτι. Ποτέ δεν μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες […] Ποτέ δεν έχω κατασκοπεύσει ένα δικαστή και ποτέ δεν ζήτησα από έναν δικαστή κάτι. Από την άλλη ποτέ δεν έχω λάβει χρηματοδότηση από τη Λιβύη».

Ο αρχηγός του κράτους επιστρέφει επίσης στην περίπτωση Φρανσουά Φιγιόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην Πρωθυπουργός «ζήτησε από το Elysee να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εναντίον του Σαρκοζί».

Για τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανέφερε -σύμφωνα με το βιβλίο- ότι είναι «αυτή που με ξέρει καλύτερα».

Για τη Ζουλί Γκαγιέ αναφέρει ότι έχει υποφέρει πολύ και υπήρχε η σκέψη για επισημοποίηση της σχέσης τους αλλά όχι από τον ίδιο…

Τέλος για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του, αναφέρει πως κάποιοι παίκτες θα μπορούσαν να πάρουν μαθήματα «φυσικής κατάστασης του εγκεφάλου προκειμένου να λειτουργούν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης