Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τρίτη από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ οπτικοακουστικό υλικό το οποίο δείχνει την καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διοικητικών κτηρίων που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία.

Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα και το… παραθυράκι που είχε αφήσει ανοιχτό για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών κατά μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου ακόμα και εντός του συριακού εδάφους, από τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκονται σε εξέλιξη αεροπορικοί βομβαρδισμοί θέσεων των τζιχαντιστών σε διάφορα σημεία της ασιατικής χώρας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε την Τρίτη πως στόχος της επιχείρησης είναι ο περιορισμός της δράσης των τζιχαντιστών προς όφελος των δυνάμεων που μάχονται εναντίον τους στο έδαφος (Κούρδοι Πεσμεργκά). Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εμπλοκής Αμερικανών στρατιωτών στα πεδία των μαχών τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως δεν πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο των βομβαρδισμών μεμονωμένα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC -επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους- μετέδωσε πως πολύ σύντομα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη (UAV) θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις-αστραπή για την εκτέλεση ηγετικών στελεχών της σουνίτικης οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής του Ισλαμικού Χαλιφάτου Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Βομβαρδίζουν θέσεις τζιχαντιστών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 05:10  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης