Πρωί-πρωί σήμερα Τρίτη, έγιναν σειρά από επιθέσεις με πυραύλους για άλλη μια φορά με στόχο συριακές στρατιωτικές δομές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο που είχε συντονίσει τις επιθέσεις Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων της 14ης Απριλίου εναντίον στόχων στη Συρία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη νέα αυτή επιδρομή.
Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε ότι «κατέρριψε πυραύλους που πιθανότατα ανήκαν στους Ισραηλινούς», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση είχε στόχο την αεροπορική βάση Shayrat στο Χομς και την Al-Dumair βορειοδυτικά της Δαμασκού.

Περί τους δέκα πυραύλους καταστράφηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Οι Ισραηλινοί που επίσης είχαν επιτεθεί εναντίον της αεροπορικής βάσης Tiyas (T-4) στις 9 Απριλίου στο Χομς της Συρίας, επίσης δεν ανέλαβε την ευθύνη για το νέο βομβαρδισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman
Λίγη ώρα νωρίτερα όμως, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman με δηλώσεις του στο «Walla News», είχε υποστηρίξει πως «το Ισραήλ δεν αποδέχεται περιορισμούς στη δράση του σε επιχειρήσεις στον συριακό εναέριο χώρο εναντίον της ιρανικής απειλής. Θα διατηρήσουμε απόλυτη ελευθερία όταν είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα ασφάλειάς μας. Όλες οι προοπτικές βρίσκονται στο τραπέζι». 

Ο Λίμπερμαν εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι γραμμές επικοινωνίας με τη Μόσχα θα βοηθήσει ώστε να μην σημειωθεί κάποια εναέρια εμπλοκή».

Η Ρωσία, που διαθέτει γραμμή έκτακτης επικοινωνίας συντονισμού, ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση πάνω από την Συρία, αποκάλεσε τη νέα επιδρομή «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη».

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης