Νέες κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 00:40
Νέες κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων
Πολλά γαλλικά εργατικά συνδικάτα έδωσαν το σάλπισμα για νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Νοεμβρίου κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν ποια μορφής θα είναι η νέα δράση κατά του προγράμματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Έπειτα από πολύμηνες κινητοποιήσεις, πέντε εργατικές ενώσεις καλούν με ανακοινωθέν τους σε μία «εθνική διαεπαγγελματική ημέρα κινητοποιήσεων» στις 23 Νοεμβρίου, «με πολύμορφες δράσεις».

Τα συνδικάτα καλούν τις «τοπικές και επαγγελματικές ενώσεις να προσδιορίσουν τον τρόπο» των κινητοποιήσεων, που μπορούν να είναι συγκεντρώσεις, ημερίδες, ή στάσεις εργασίας, τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Η πρόσκληση διατυπώνεται δύο ημέρες μετά την τελευταία ημέρα δράσης, κατά την οποία καταγράφηκε κατακόρυφη μείωση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου.

Το Σάββατο, 375.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία και 1,2 εκατ. σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, έναντι 560.000, ή 2 εκατ. διαδηλωτών που είχαν καταμετρήσει αντίστοιχα η αστυνομία και οι διαδηλωτές, στη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 00:42