Νέες μαζικές απολύσεις αναμένονται από την Qantas

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, 11:02
Νέες μαζικές απολύσεις αναμένονται από την Qantas
Σε νέες περικοπές προσωπικού προσανατολίζεται η διοίκηση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas.

Η Qantas σχεδιάζει να προχωρήσει στην απόλυση μεταξύ 2.000 και 3.000 ατόμων. Παράλληλα, θα προβεί σε πώληση αεροσκαφών της, ίσως και άλλων περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να περιορίσει τα ελλείμματά της.

Η αεροπορική εταιρεία πιέζει την αυστραλιανή κυβέρνηση να της παράσχει οικονομική βοήθεια και να αλλάξει τη νομοθεσία, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει επενδύσεις από το εξωτερικό. Εκφράζονται φόβοι πως την Τρίτη η Qantas θα ανακοινώσει μεγάλο έλλειμμα που ίσως να φτάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ, αν και δεν έχει δεσμευτεί, φέρεται μάλλον διαθέσιμη να ενισχύσει την Qantas που απειλείται. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, το αφεντικό της ανταγωνιστικής Virgin, καταχώρισε ολοσέλιδες διαφημίσεις στον αυστραλιανό τύπο με τις οποίες καλεί την κυβέρνηση να μην ενισχύσει οικονομικά την εθνική αεροπορική εταιρεία Qantas.

«Αν η κυβέρνηση στηρίξει την Qantas, τότε κάθε εταιρεία που λειτουργεί στην Αυστραλία κάθε φορά που έχει οικονομικό πρόβλημα θα τρέχει στην κυβέρνηση για ενίσχυση» αναφέρεται στη διαφήμιση.

Καλείται δε η κυβέρνηση να αρνηθεί το αίτημα της Qantas, σημειώνοντας πως αν οι φορολογούμενοι «ξελασπώσουν την εταιρεία, τότε οι ξένες εταιρείες θα το σκεφτούν δυο φορές πριν επενδύσουν στην Αυστραλία».

«Δεν μπορεί η Qantas, επίσης ιδιωτική εταιρεία, να μας ανταγωνίζεται με χρήματα των φορολογουμένων» σημειώνεται στη διαφήμιση.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, 14:45