Ο ηθοποιός-θρύλος του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ένωσε την φωνή του με εκείνες όσων αντιτίθενται στο σχέδιο να λειτουργήσει ένα τεράστιο ορυχείο δίπλα στο μεγαλύτερο βιότοπο σολομών στην Αλάσκα.

Μάλιστα, ο διάσημος ηθοποιός για αυτό ακριβώς τον σκοπό δημοσίευσε μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση στην εφημερίδα New York Times και έγραψε ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα Huffington Post, χθες, προειδοποιώντας ότι απειλείται μια “περιβαλλοντική τραγωδία” στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για να λειτουργήσει το Pebble Mine.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρέντφορντ ανέφερε ότι η διεθνής κοινοπραξία – των οποίων ηγούνται οι εταιρίες Rio Tinto και Anglo-American – σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο μεταλλωρυχείο στην παρθένα περιοχή Bristol Bay για να εξορύξει χρυσό και χαλκό. Μάλιστα, από το ορυχείο, που σχεδιάζεται να ανοίξει σε μια σεισμογενή περιοχή, αναμένεται να βγαίνουν 10 δισεκατομμύρια τόνοι απόβλητα που θα συγκρατούνται από χωμάτινα φράγματα.

Έτσι, ο Ρέντφορντ κάλεσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να πείσουν τις δύο εταιρίες να ακυρώσουν το σχέδιο, που αποκάλεσε χαρακτηριστικά «καταστροφή εν τω γεννάσθαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης