Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας εξαπέλυσαν σήμερα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον κοινοτήτων στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ιντλίμπ, λίγες ώρες αφότου αντικαθεστωτικοί έβαλλαν εναντίον δύο σιιτικών χωριών υπό πολιορκία στην επαρχία, ανέφεραν ένα μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στο συριακό καθεστώς και μια ΜΚΟ.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν στο χωριό Μααράτ Μισρίν, ενώ πολλοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κοντινή κοινότητα Μπινίς, μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Ιντλίμπ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μέσο ενημέρωσης το οποίο ανήκει στον ένοπλο βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέφερε πως έγιναν βομβαρδισμοί εναντίον των δύο κοινοτήτων σε αντίποινα για τα πυρά εναντίον αμάχων σε δύο κοντινά σιιτικά χωριά αλ Φουά και Κεφράγια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ελεύθεροι σκοπευτές των ανταρτών σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους στα δύο χωριά μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Οι εχθροπραξίες καταγράφηκαν ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ενόψει των συνομιλιών, η βία στη δυτική Συρία εντείνεται, παρότι τυπικά συνεχίζει να εφαρμόζεται η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που κηρύχθηκε πριν από σχεδόν δύο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη ότι παραβιάζει την ανακωχή, η οποία συμφωνήθηκε κατόπιν της μεσολάβησης της Ρωσίας και της Τουρκίας και τέθηκε σε εφαρμογή την 30ή Δεκεμβρίου.

Τα χωριά αλ Φουά και Κεφράγια, η πλειονότητα των κατοίκων των οποίων είναι σιίτες, αποτελούν εδώ και πολύ καιρό εστίες σφοδρών εχθροπραξιών. Παραμένουν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά πολιορκούνται από τους αντάρτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης