Νέες προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον ενάντια στην Τεχεράνη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 20:55
Νέες προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον ενάντια στην Τεχεράνη

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς προειδοποίησε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προστατεύσουν το αμερικανικό προσωπικό και τους υπηκόους της που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, σε μια ακόμη μέρα συνέχισης των εντάσεων Ουάσινγκτον - Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Καθώς ο Πενς παραχωρούσε την ομιλία του σε μια οργάνωση Χριστιανών Ευαγγελιστών, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επιβεβαίωνε την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι το Ιράν έχει ξεκινήσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε επίπεδα άνω του 3,67% - όριο που είχε καθοριστεί από τη διεθνή συμφωνία του 2015, από την οποία η Ουάσινγκτον έχει αποχωρήσει από τον Μάιο του 2018.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: το Ιράν δεν πρέπει να μπερδεύει την αυτοσυγκράτηση των ΗΠΑ με την έλλειψη αμερικανικής αποφασιστικότητας», τόνισε ο Πενς.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να προστατεύσουν τα συμφέροντά μας και να προστατεύσουν το προσωπικό και τους υπηκόους μας που βρίσκονται στην περιοχή», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ασκεί πίεση ενάντια στο Ιράν με τη χρήση κυρώσεων, διαμηνύοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν «θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν. Είμαστε πρόθυμοι να μιλήσουμε. Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε. Αλλά η Αμερική δεν θα υποχωρήσει», κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 20:55