Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας χθες τη νύχτα, σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο διαδηλωτή την περασμένη Δευτέρα στην πόλη Αντάκια (σ.σ.: Αντιόχεια).

Στην Κωνσταντινούπολη, επίκεντρο των συγκεντρώσεων ήταν η πλατεία του Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να τους διαλύσουν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, ενώ πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σμύρνη, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία αψηφώντας τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Το πλήθος φώναζε ρυθμικά το σύνθημα «AKP, δολοφόνοι», σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet».

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν επίσης στην Άγκυρα, τη Μερσίνα και την Αντάκια, όπου σκοτώθηκε την περασμένη Δευτέρα ο νεαρός Αχμέτ Ατακάν, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη των θυμάτων της καταστολής των διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης