Νετανιάχου: «Οι επιχειρήσεις στη Γάζα μπορεί να επεκταθούν»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 00:48
Νετανιάχου: «Οι επιχειρήσεις στη Γάζα μπορεί να επεκταθούν»
Οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να επεκταθούν δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς για αγριότητα κατά των πολιτών και την παρομοίασε με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα που ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου θα είναι μια επιχείρηση που στόχο θα έχει την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Ισραήλ.

Διαβεβαίωσε ότι το Τελ Αβίβ θα συνεχίσει την επιχείρησή «Προστατευμένη Παρυφή» εναντίον της Χαμάςκαι ότι θα απαντήσει σε κάθε επίθεση που εξαπολύει με ακόμα μεγαλύτερο σθένος, ώσπου να τη «συνθλίψει».

«Η επιχείρηση Προστατευμένη Παρυφή δεν έχει τελειώσει όσο δεν έχουμε εξασφαλίσει με βεβαιότητα την ασφάλεια των Ισραηλινών» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων στο Τελ Αβίβ.

«Εάν η Χαμάς επιτεθεί, εμείς θα απαντήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ και εάν δεν το καταλάβουν σήμερα, θα το καταλάβουν αύριο και εάν όχι αύριο, αυτό θα γίνει μεθαύριο» τόνισε ο ίδιος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, περιλαμβανομένης μιας χερσαίας επέμβασης.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ εξαπέλυσε την Τρίτη μια στοχευμένη επιχείρηση για την εξουδετέρωση του Μοχάμεντ Ντέιφ, του αρχηγού της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέφυγε να απαντήσει.

«Οι ηγέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων αποτελούν νόμιμους στόχους. Κανείς τους δεν μπορεί να βρει ασφαλές καταφύγιο (που θα τον σώσει) από τα πυρά μας», υπογράμμισε.

Ωστόσο ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είδε έναν «νέο διπλωματικό ορίζοντα» για το Ισραήλ στην περιοχή υπονοώντας τη συνέχιση της διπλωματίας με τους Παλαιστίνιους όταν τερματιστεί ο πόλεμος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 00:48