Νετανιάχου: «Όσοι διαμαρτύρονται μπορούν να φύγουν από την χώρα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 06:20
Νετανιάχου: «Όσοι διαμαρτύρονται μπορούν να φύγουν από την χώρα»
Να φύγουν και να ζήσουν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας υπό παλαιστινιακή διοίκηση κάλεσε τη Δευτέρα δημοσίως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τους Άραβες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον φόνο ενός νεαρού από την αστυνομία το Σάββατο.  

«Σε όλους όσοι διαδηλώνουν και καταγγέλλουν το Ισραήλ και εκφράζουν την υποστήριξή τους προς ένα παλαιστινιακό κράτος μπορώ μόνο να πω ένα απλό πράγμα: μπορείτε να μετακομίσετε εκεί, στην Παλαιστινιακή Αρχή ή τη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι το κράτος του Ισραήλ δεν θα εγείρει εμπόδια στον δρόμο σας», πρόσθεσε.

Ο Άχμεντ Τίμπι, Άραβας βουλευτής, δήλωσε ότι τα σχόλια αυτά του Νετανιάχου είναι τα πιο ωμά που έχει κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προς την αραβική μειονότητα στη χώρα. Οι Άραβες αποτελούν περίπου το 20% των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ.

Εξάλλου ο Τίμπι κατηγόρησε τον Νετανιάχου, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρεί την υπηκοότητα από όσους «ζητούν την καταστροφή του Ισραήλ», ότι υποκύπτει στην ακροδεξιά ατζέντα των πολιτικών του αντιπάλων στο εσωτερικό του Λικούντ.

Το κόμμα αναμένεται να εκλέξει νέο ηγέτη τον Ιανουάριο εν μέσω αυξανόμενων φημών ότι επίκεινται και βουλευτικές εκλογές, οι οποίες κανονικά θα πρέπει να διεξαχθούν το 2017.


Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Παραιτήθηκε υπουργός εκφράζοντας σφοδρές επικρίσεις για τον Νετανιάχου
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014, 15:58

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 06:20