Την ώρα που οι ελληνικές ταινίες συνεχίζουν να διαπρέπουν στα διεθνή φεστιβάλ, ο Γιώργος Λάνθιμος βρήκε μία θέση στη λίστα των «New York Times» με τους 20 ανερχόμενους σκηνοθέτες που αξίζει να γνωρίσει κάποιος.

«Αν και η πολιτική και οικονομική καταστροφή της χώρας του δεν είναι φανερή στις Άλπεις ή στον Κυνόδοντα, ο Λάνθιμος αποτελεί κομμάτι μιας γενιάς Ελλήνων κινηματογραφιστών που μεγάλωσαν σε μια περίοδο βαθιάς και τρομακτικής κρίσης. Επίσης, το αίσθημα της δυσφορίας τού να ζεις σε συνθήκες κούφιων νοημάτων και αποκλεισμένων πιθανοτήτων στοιχειώνει τους χαρακτήρες του, ειδικά τους νεότερους» γράφει στο αφιέρωμά της η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «New York Times» καλούν τους αναγνώστες να περιμένουν τη νέα ταινία του Λάνθιμου με τίτλο «Lobster», λέγοντας: «Ανακαλύψτε έναν εντελώς καινούργιο τρόπο να μετράτε τον χρόνο, με τη βοήθεια των πρώτων φιλμ αυτού του σκηνοθέτη». Όπως αναφέρουν οι «NYT», ζούμε σε μία εποχή που η κινηματογραφική παραγωγή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με χιλιάδες ταινίες να γυρίζονται κάθε χρόνο.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει η εφημερίδα, η ποιότητα του σύγχρονου σινεμά είναι τόσο συναρπαστική, όσο η ποσότητα είναι τρομακτική.

Εκτός από τον Λάνθιμο, στη λίστα των «New York Times» βρίσκονται οι: Ντι Ρις, Πάμπλο Λαρέν, Άντριου Μπουτζάλσκι, Κορνέλιου Πουρουμπόιου, Γιοακίμ Τρίερ, Σάρα Πόλεϊ, Άλισον Κλέιμαν, Ματίας Πινιέιρο, Τζέι Σι Τσάντορ, Σεμπάστιαν Σίλβα, Μπεν Τζάιτλιν, Να Χονγκ-τζιν, Μπάρι Τζένκινς, Άντριου Χέι, Μάρεν Άντε, Μαλίκ Μπεντζελούλ, Τέρενς Νανς, Λιξίν Φαν και Μία Χάνσεν Λαβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης