Όπως αποκάλυψαν την Τρίτη οι New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, να σταματήσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, πρώην Συμβούλο Εθνικής Ασφάλειας, για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Η εφημερίδα επικαλείται ενημερωτικό σημείωμα του ίδιου του Κόμεϊ, σύμφωνα με το οποίο, ο Τραμπ του είπε: «Ελπίζω να βλέπεις ξεκάθαρα πως πρέπει να το αφήσεις αυτό, να αφήσεις τον Φλιν. Είναι ένας καλός τύπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε αιφνιδιαστικά τον Κόμεϊ την προηγούμενη εβδομάδα και ο Λευκός Οίκος αρχικά απέδωσε την αποπομπή στον κακό χειρισμό της έρευνας για τα email της Χίλαρι Κλίντον, όμως στη συνέχεια ο πρόεδρος άλλαξε ρότα και είπε πως θεωρούσε τον κ. Κόμεϊ «φιγουρατζή» που προκαλούσε προβλήματα στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κόμεϊ συνέταξε το υπόμνημα αμέσως μετά τη συνομιλία με τον Τραμπ, στο πλαίσιο προσπάθειας να δημιουργήσει ένα σύνολο στοιχείων σχετικά με προεδρικές ενέργειες τις οποίες αντιλαμβανόταν ως άσκηση ανάρμοστης πίεσης στο FBI. Στη συνέχεια φέρεται να κρατούσε αρχείο των επικοινωνιών του με τον πλανητάρχη.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ ουδέποτε ζήτησε από οποιονδήποτε να θέσει τέλος στην έρευνα. «Ο πρόεδρος τρέφει απόλυτο σεβασμό για τις υπηρεσίες που επιβάλουν το νόμο και όλες τις έρευνες». Το δημοσίευμα «δεν είναι ειλιρινής και ακριβής παρουσίαση του διαλόγου μεταξύ του προέδρου και του κ. Κόμεϊ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης