Επίθεση σε χωριό στην περιοχή Ντίφα του Νίγηρα, εξαπέλυσαν ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ, σκοτώνοντας 18 άτομα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι ένοπλοι ισλαμιστές έφτασαν με τα πόδια στο χωριό Γκογκόν κοντά στις όχθες της Λίμνης Τσαντ, στα νότια σύνορα της χώρας με τη Νιγηρία και άρχισαν να πυροβολούν αδιάκριτα τους κατοίκους και να εισβάλουν στα σπίτια τους. Επίσης εκτόξευσαν ρουκέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Μπόκο Χαράμ μας κάνει άλλη μια φορά να θρηνούμε» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μάρου Αμαντού. «Δεκαοχτώ χωρικοί σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής ιμάμης του χωριού», πρόσθεσε.

Η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση ανάγκης, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ασφάλεια των κατοίκων καθώς η Μπόκο Χαράμ κάνει συχνές επιδρομές περνώντας τα σύνορα, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο επιχειρήσεών της στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Ο Αμαντού είπε ότι έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και ένα τρίχρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε, ενώ ο στρατός κυνηγά «τους τρομοκράτες σε κάθε γωνιά της Λίμνης Τσαντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηγέτες των χωρών της κεντρικής Αφρικής (CEEAC) ανακοίνωσαν σε σύνοδο κορυφής την Τετάρτη ότι θα συγκεντρώσουν 75,3 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν τους γείτονες της Νιγηρίας να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης