Αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις τις οποίες διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 287 «τρομοκράτες», μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Νιαμέι.

Οι επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών έγιναν στην περιοχή Ντίφα, στο νότιο τμήμα του Νίγηρα, στα σύνορα με τη Νιγηρία, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ έχουν εξαπολύσει επανειλημμένα επιθέσεις στον Νίγηρα, στο Τσαντ και στο Καμερούν, εφορμώντας από τις βάσεις τους στη βορειοανατολική Νιγηρία. Η οργάνωση άρχισε ανταρτοπόλεμο πριν από εννιά χρόνια με σκοπό να δημιουργήσει ένα «χαλιφάτο» στην περιοχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Νίγηρα, η εκκαθαριστική επιχείρηση που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις έγινε «κατά μήκος του ποταμού Κομαντούγκου», που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη Νιγηρία, και «σε νησιά στη λίμνη Τσαντ». Πάνω από 200 τζιχαντιστές «εξουδετερώθηκαν» στις αεροπορικές επιδρομές και άλλοι 87 στις χερσαίες μάχες, κατά την ίδια πηγή.

Δεν υπήρξε «ουδεμία» απώλεια στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, πάντα κατά το υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης