Νίγηρας: Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης σε στρατόπεδο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 23:38
Νίγηρας: Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης σε στρατόπεδο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης που εξαπολύθηκε την Τρίτη σε ένα στρατόπεδο στον δυτικό Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μάλι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής (ISWAP).

Το παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Δυτική Αφρική υποστήριξε ότι περισσότεροι από 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολύ περισσότεροι τραυματίστηκαν.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού του Νίγηρα δήλωσε την Τετάρτη πως 71 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση στο στρατόπεδο Ινάτες.

«Υποκλίνομαι μπροστά στη μνήμη των στρατιωτών μας που σκοτώθηκαν στο Ινάτες με τα όπλα στα χέρια τους», δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Μαχαμαντού Ισούφου με ανάρτηση στο twitter.

Οι Αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος

Η επίθεση, η πιο φονική που πραγματοποιήθηκε ποτέ εναντίον ενόπλων δυνάμεων των χωρών του Σαχέλ, κλόνισε τις χώρες της περιοχής και τις σχέσεις με τη Γαλλία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική καταπολέμησης των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Οι τζιχαντιστές έχουν πολλαπλασιάσει τις φονικές τους επιθέσεις στο Σαχέλ - ειδικά στο Μάλι, τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο - παρά την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών τόσο των εθνικών στρατών, όσο και των πολυεθνικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 23:38