Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Πολεμικού Ναυτικού της Νιγηρίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ομάδας πειρατών που απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος ενός εμπορικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή νότια της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Γραφείου Ναυσιπλοΐας δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, με τους απαγωγείς να μην προχωρούν σε κατάληψη του «Asso Ventuno», το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από λιμάνι της επαρχίας Μπαγέλσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέντε πολεμικά πλοία πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες. Σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες έχουμε εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των τεσσάρων ανθρώπων από το “Asso Ventunο”», εξήγησε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανάμεσα στους απαχθέντες είναι και τρεις Ιταλοί, πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Giulio Terzi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Ταξίδι σε… επικίνδυνα νερά

Η πειρατεία και οι απαγωγές στο Δέλτα του Νίγηρα, περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο, καθώς και ο Κόλπος της Γουινέας αποτελούν τα δεύτερα πιο… επικίνδυνα νερά μετά από τα αντίστοιχα στη Σομαλία, λόγω της παρουσίας εγκληματικών οργανώσεων.

Από τον περασμένο Αύγουστο έχουν σημειωθεί τρία διαφορετικά περιστατικά απαγωγής ναυτικών, με 15 ανθρώπους να έχουν πέσει θύματα ομηρίας. Την περασμένη εβδομάδα, ένοπλοι λεηλάτησαν ένα δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Νιγηρίας, παίρνοντας μαζί τους πέντε από τα μέλη του πληρώματος. Το ίδιο συνέβη και με τέσσερις Νοτιοκορεάτες και δύο Νιγηριανούς στην επαρχία Μπαγέλσα, εργαζόμενους στη «Hyundai Heavy Industries», οι οποίοι όμως αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. Σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες καλούνται να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να πετύχουν την απελευθέρωση υπαλλήλων τους.

Αποκορύφωμα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα αποτελεί η πρόσφατη απαγωγή συγγενικού προσώπου της υπουργού Οικονομικών της Νιγηρίας. Η μητέρα της Ngozi Okonjo-Iweala (Νγκόζι Οκόντζο – Ιουεάλα) απήχθη στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε τελικά ελεύθεροι πέντε ημέρες αργότερα και ενώ είχαν κινητοποιηθεί ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις για τον εντοπισμό της.

Διαβάστε επίσης:
Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν έξι εργαζόμενους της Hyundai Heavy Industries, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:35
Τέλος στην ομηρεία μητέρας υπουργού στη Νιγηρία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012, 04:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης