Ο επικεφαλής ισλαμικής σέκτας, που ευθύνεται για πλήθος επιθέσεων και απαγωγών στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, εμφανίστηκε σε ολιγόλεπτο video στη διάρκεια του οποίου υποστηρίζει πως έχει υπό καθεστώς ομηρείας δεκάδες παιδιά και γυναίκες, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ο Abubakar Shekau, αρχηγός της Μπόκο Χαράμ, υποστήριξε πως στελέχη της οργάνωσης βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος στην πόλη Μπάμα (7 Μαΐου), στη διάρκεια της οποίας 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ηγέτης της ισλαμικής σέκτας εμφανίζεται καθισμένος οκλαδόν, δίπλα από ένα καλάσνικοφ (ΑΚ-47).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της ομιλίας του καλεί την κυβέρνηση του προέδρου της Νιγηρίας, Goodluck Jonathan, να προχωρήσει στην απελευθέρωση μελών της Μπόκο Χαράμ, που βρίσκονται σε διάφορες φυλακές ανά τη νιγηριανή επικράτεια, προκειμένου να μην προβεί σε εκτελέσεις αμάχων.

«Αποστολή μας είναι η καταπολέμηση της κυβέρνησης που μάχεται το Ισλάμ», είπε στην τοπική γλώσσα Χάουσα.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την αυτονομία περιοχών στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας, έτσι ώστε στη συνέχεια να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο (Σαρία). Ο ένοπλος αγώνας της ξεκίνησε το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Καμερούν: «Χρυσοί» οι όμηροι της Μπόκο Χαράμ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2013, 03:24
Σοκ από τη δολοφονική απόπειρα κατά Μουσουλμάνου κληρικού στη Νιγηρία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013, 07:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης