Νιγηρία: Δύο στρατιώτες νεκροί και άλλοι εννέα τραυματίες σε εκρήξεις ναρκών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 06:06
Νιγηρία: Δύο στρατιώτες νεκροί και άλλοι εννέα τραυματίες σε εκρήξεις ναρκών
Δύο Νιγηριανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις ναρκών στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, περιοχή που βρίσκεται στην αρπάγη του ανταρτοπολέμου της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσαν την Κυριακή ένας αξιωματικός του στρατού και ένα στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες το Σάββατο, διευκρίνισε αξιωματικός των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Χάσαμε δύο στρατιώτες σε αυτά τα επεισόδια. Άλλοι εννέα και τρία μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας τραυματίστηκαν» είπε ο αξιωματικός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στο πρώτο συμβάν, στρατιώτες που έκαναν περιπολία πεζή έπεσαν σε νάρκη στα περίχωρα του χωριού Κούμσι, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.

«Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος τοπικής παραστρατιωτικής ομάδας που βοηθά τον στρατό στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Μερικές ώρες αργότερα περίπολος του στρατού έπεσε σε νάρκη που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο που συνδέει τα χωριά Ντίκουα και Μάρτε, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων. Εννέα στρατιώτες και τρεις παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν, είπε ο αξιωματικός του νιγηριανού στρατού.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών στην πολιτεία Μπόρνο και στη γειτονική Γιόμπε.

Η εξέγερση των τζιχαντιστών, η οποία ξέσπασε στη Νιγηρία το 2009, και η καταστολή της από τον στρατό έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27.000 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με τουλάχιστον 1,8 εκατ. πολίτες να έχουν εκτοπιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 06:09