Νιγηρία: Εντοπίστηκε μαθήτρια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ το 2014

Νιγηρία: Εντοπίστηκε μαθήτρια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ το 2014
Νιγηριανοί στρατιώτες εντόπισαν μία από τις 200 μαθήτριες που είχαν απαγάγει οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ από το σχολείο τους στην πόλη Τσίμποκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τον Απρίλιο του 2014, έγινε την Παρασκευή γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.

Οι στρατιώτες διεξήγαγαν έρευνα αναζητώντας φερόμενα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν ανακάλυψαν την Ρακίγια Αμπουμπκάρ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου σε μια ανακοίνωση. Η κοπέλα είχε μαζί της ένα μωρό ηλικίας 6 μηνών, τονίζεται.

Συνολικά 276 μαθήτριες είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ από το Τσίμποκ το 2014 σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας. Περισσότερες από 20 απελευθερώθηκαν τον Οκτώβριο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνάφθηκε με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Και άλλα κορίτσια διασώθηκαν, ενώ αλλά 200 πιστεύεται ότι παραμένουν ακόμα αιχμάλωτα.

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει 15.000 ανθρώπους κι έχει εκδιώξει από τις εστίες τους περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία 7 έτη έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, 01:42