Τουλάχιστον 40 άνθρωποι απέδρασαν από φυλακή σε επαρχία της Νιγηρίας ύστερα από επίθεση ενόπλων, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Γιόμπε στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνη για το συγκεκριμένο «χτύπημα» την Μπόκο Χαράμ.

«Μαχητές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στη φυλακή, επιτρέποντας σε 40 φυλακισμένους να αποδράσουν. Έχουμε σκοτώσει δύο εισβολείς», σημείωσε ο Patrick Egbuniwe, υπογραμμίζοντας ότι οι ένοπλοι κρατούσαν αυτόματα όπλα.

Σύμφωνα με το Associated Press, αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης.

Διαρκής «πονοκέφαλος» για τον Goodluck Jonathan

Η συγκεκριμένη επαρχία έχει μετατραπεί πολλές φορές σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας και μαχητές της ισλαμικής σέκτας. Την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιθέσεων στην πόλη Νταματούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της αφρικανικής χώρας έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει την Μπόκο Χαράμ για δεκάδες αποδράσεις φυλακισμένων από σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τη νιγηριανή επικράτεια, καθώς βασικό της αίτημα, προκειμένου να αφήσει τα όπλα και να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι η απελευθέρωση μελών της που έχουν συλληφθεί.

Η επίθεση στη φυλακή πραγματοποιήθηκε ελάχιστες ώρες μετά τις εξαγγελίες του προέδρου της χώρας, Goodluck Jonathan, για αλλαγή στρατηγικής έτσι ώστε να περιοριστεί η δράση της ισλαμικής σέκτας. Στη διάρκεια ομιλίας του, ξεκαθάρισε ότι η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση του κράτους μέσω της πρόκλησης θρησκευτικών συγκρούσεων.

Διαβάστε επίσης:
Αλλαγή τακτικής για τον περιορισμό της Μπόκο Χαράμ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012, 03:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης