Νιγηρία: Νεκροί 37 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Νεκροί 37 μαχητές της Μπόκο Χαράμ
Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι σκότωσαν 37 ισλαμιστές, μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κατά τη διάρκεια μιας χερσαίας και αεροπορικής επιχείρησης εναντίον ενός στρατοπέδου τους, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την Δευτέρα και στόχος της ήταν «να καταστραφεί το στρατόπεδο των τρομοκρατών», όπως ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού από την Πολιτεία του Μπόρνο. «Συνολικά 37 μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών», πρόσθεσε.

Ο στρατός επιτέθηκε στο στρατόπεδο που βρίσκεται στο Αλαγκάρνο του Μπόρνο, το προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών. Στο χώρο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά τα οποία εγκατέλειψαν οι αντάρτες προκειμένου να διαφύγουν.

Την Κυριακή, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από άνδρες της Μπόκο Χαράμ που φορούσαν στολές του στρατού της Νιγηρίας, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και κινούνταν με μοτοσικλέτες, απέκλεισαν τον δρόμο κοντά στην πόλη Λογκουμάνι, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καμερούν, σκότωσαν 19 οδηγούς αυτοκινήτων και έκαψαν τρία φορτηγά.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία, σε μια περιοχή όπου οι κάτοικοι είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι, σε αντίθεση με τον νότο όπου πλειοψηφούν οι χριστιανοί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013, 23:44