Τουλάχιστον 16 μέλη μιας ισλαμικής σέκτας σκοτώθηκαν την Τρίτη από τα πυρά των δυνάμεων Ασφαλείας στη Νιγηρία, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στρατού, αστυνομικοί και στρατιώτες εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση εναντίον μελών της Μπόκο Χαράμ, η οποία ευθύνεται για σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα και εκκλησίες στον Βορρά. Η συγκεκριμένη οργάνωση απορρίπτει τον δυτικό τρόπο ζωής και επιθυμεί την αυτονομία περιοχών στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου και σκοπεύει να επιβάλλει τον ισλαμικό νόμο (Σαρία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένοι τρομοκράτες που υποπτευόμαστε ότι ανήκαν στην Μπόκο Χαράμ αποπειράθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον πρακτόρων των υπηρεσιών Ασφαλείας αλλά χωρίς επιτυχία. Μέχρι στιγμής έχουμε σκοτώσει 16 από τους ενόπλους. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αυτοσχέδιων βομβών», εξήγησε ο Συνταγματάρχης, Victor Ebhaleme.

«Δεν υπήρξαν απώλειες από τη δική μας πλευρά», πρόσθεσε.

Η Μπόκο Χαράμ ανέλαβε, μέσω ανακοίνωσης, την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που σημειώθηκε την Κυριακή σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας, στη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νιγηρία: Τους 15 έφθασαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012, 17:36
Επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία – Έντεκα νεκροί, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 03:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης